Campingaffären i hamn efter tio år: "Trägen vinner"

Efter över tio år är affären i hamn. Tekniska nämnden har nu beslutat att bolaget Östergarn Strand AB får köpa Sandvikens camping av Region Gotland.

15 april 2020 19:47

”Trägen vinner." Det är Gunnar Bendelins, ordförande för Nygarn Utveckling AB och styrelseledamot i Östergarn Strand AB, första kommentar efter beskedet att bolaget får köpa tomten där Sandvikens gamla kollo ligger i Östergarn.

– Jag har länge pushat för att det här ska bli av och det var värt att kämpa in till sista blodsdroppe. Det känns jättebra, säger Bendelin.

 

Ett segdraget ärende har fått sitt slut. Sedan 2006 har Östergarns IK, fram tills nyligen ensamma ägare till Östergarn Strand AB, drivit kafé och vandrarhem på den aktuella fastigheten.

2009 tecknades ett optionsavtal som gav bolaget rätt att köpa fastigheten Östergarn Falhammars 1:22 när en detaljplaneläggning bekostats. 2018 antogs detaljplanen och samtidigt kom köpare och regionstyrelse överens om att en affär var möjlig. På onsdagen beslutade tekniska nämnden att godkänna överlåtelseavtalet.

Köpeskillingen uppgår till 4,3 miljoner kronor.

– Det är kul att äntligen kunna gå från ord till handling. Detta innebär att anläggningen utökas med uthyrningshus. Ett villkor är också att ingen avstyckning får ske, säger Karl-Johan Boberg (C), ordförande i tekniska nämnden.

 

Köparna ska nu utveckla anläggningen, däribland genom bygget av 32 uthyrningsstugor. Det har funnits ekonomiska utmaningar, men en ny stark aktör har nu kommit in.

– Vi fick nyligen in nya ägare som har de ekonomiska musklerna som behövs, säger Gunnar Bendelin, som inte vill berätta vem den nye aktören är.

Så jobbar vi med nyheter