De gästar höstpremiären av Mediabaren

Efter sommaruppehållet är nu Mediabaren redo att återigen slå upp dörrarna på fredag. Den här gången är det tre högst aktuella gäster som tar plats i intervjusofforna. "Hon verkar vara så omtyckt överallt", säger Mats Pettersson.

4 september 2019 18:20

Fredag den 6 september är det dags för höstens första Mediabaren på Wisby Strand, och som vanligt är det Gotlands Tidningars och Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson som är programledare.

– Det är kul att vara igång igen, och det känns som en väldigt spännande trio vi har som gäster i första programmet, säger han.

Gästerna är i högsta grad aktuella. Bland annat tar Gotlands nye landshövding plats i soffan för att berätta om sina första månader på sitt nya uppdrag.

– Nya landshövdingen tror jag att många är nyfikna på, även om han har varit här ett tag nu och hunnit träffa många. Men då har han också kanske hunnit få en bild av jobbet och oss gotlänningar som det ska bli spännande att fråga om, säger Mats Pettersson.

Även Marie Loob, nybliven hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Gotland, kommer att gästa mediabaren på fredag.

– Hon verkar vara så omtyckt överallt, alla säger bra saker om henne. Nu har hon tagit på sig ett väldigt svårt uppdrag, och det finns givetvis massor att fråga om det. Hon har säkert bra tips till oss om hur man lyckas som chef och ledare.

Slutligen kommer även entreprenören Magnus Frej att ta plats i intervjusofforna. Han har under de senaste åren gjort stora satsningar i Fårösund, bland annat genom att köpa Fårösunds marina samt bensinmacken i samhället. Han har även nyligen öppnat ett nytt hotell på norra Gotland.

– Han dök ju upp som gubben i lådan och etablerade flera verksamheter i Fårösund. Första sommaren tog han dit Thåström, bara en sån sak. Jag är väldigt nyfiken på att höra om hans bakgrund och hans visioner för Fårösund, för det känns som att han har en hel del på gång som vi ännu inte vet något om.

Mediabaren börjar klockan 17.30 på fredag, men dörrarna öppnas redan klockan 17. Kan du inte vara på plats så livesänds programmet på Helagotland.se och går även att se i efterhand.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg