De hjälper dig realisera din affärsidé

Gotlands lokalfinansiering AB är redo att kicka igång sin tjänst. Det är ett utvecklingsbolag – men det är inte riktigt som de andra.

15 januari 2019 18:50

Bolaget dyker ibland upp på listor över gotländska utvecklingsbolag. Men det skiljer sig från de andra, som oftast handlar om utveckling i en viss socken.

– Jag brukar beskriva det som en mäklartjänst, där nya företagare kopplas ihop med tänkbara investerare, för att kunna realisera en affärsidé, beskriver grundaren Sven Sandström.

Gotlands lokalfinansiering var ett av de initiativ som fick presentera sig under årets upplaga av tillväxtdagen 92 möjligheter. Bolaget står också i startblocken nu.

– Nu har vi vår sajt, där vi vill att entreprenörer lägger in sin affärsplan och sin budget. Även investerare ska registrera sig, säger Sven Sandström.

Den som registerar en ny affärsidé föreslår också villkor för det tilltänkta lånet.

– Lånet blir motsvarande ett aktiekapital, men du slipper ha bolagsstämma med aktieägare och sådant, säger Sven Sandström.

Bakom denna "mäklartjänst" står Produkt Gotland tillsammans med flera av utvecklingsbolagen.

– Vi samarbetar också med Almi, exempelvis kring hur du presenterar en idé på rätt sätt, säger styrelseledamoten Håkan Ahlsten.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Bendelin