DG:s vädjan: "Boka om din resa"

Folkhälsomyndigheten och Region Gotland avråder från resor till Gotland i påsk. Ändå har Destination Gotland tusentals bokade resenärer. Nu väljer Destination Gotland att ge ett generöst erbjudande till de som bokar om.

30 mars 2020 09:23

Under helgen gick Destination Gotlands påskbokningar ner med 19 procent.

– Sedan förra veckan fyller vi inte heller på i takt med att passagerare bokar av. I och med det sjunker antalet resande på de mest intensiva dagar, konstaterar vd Christer Bruzelius.

Under måndagen kommer Destination Gotland att gå ut med ett erbjudande till de som bokat en påskresa.

– Om man väljer att senarelägga sin resa utanför själva påsken kommer man att få ett presentkort på 500 kronor att resa för vid ett senare tillfälle, säger Christer Bruzelius.

I dagsläget har Destination Gotland tre turer med fler än 1 000 bokade passagerare under påskhelgen. Bokningsläget för resterande turer under perioden 8-14 april ligger under 1 000 passagerare.

– Vi räknar med att ombokningarna kommer att öka nu när vi ger det här erbjudandet, säger Christer Bruzelius och fortsätter:

– Jag tror att det är jätteviktigt att alla tar sitt ansvar och följer Folkhälsmyndighetens direktiv. Och jag tror att det här erbjudandet kommer att hjälpa folk att ta sitt ansvar på ett bra sätt.

 

Regondirektör Peter Lindvall välkomnar Destination Gotlands initiativ:

– Vi har sedan en tid tillbaka i stort sett daglig kontakt för att dels följa läget men också för att hantera den situation som väntar, framförallt i påsk. Jag tycker att Destination Gotland visar på stort ansvarstagande och att de hanterar den här situationen på ett bra sätt. Det är en svår situation men jag tycker att de, inom ramen för sitt uppdrag, gör vad de kan för att vi ska kunna hantera det här läget, säger han och fortsätter:

– Det här beslutet som kommunicerades i dag är Destination Gotlands.

Hur är situationen på Gotland just nu?

– Vi har läget under god kontroll. Vi arbetar för att vi ska kunna ha och bibehålla en god beredskap om det skulle bli ett förvärrat läge. Under tiden har vi så mycket av den ordinarie verksamheten som möjligt igång och vardagen rullar ju på, trots det här läget. Det är viktigt att poängtera, säger Peter Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström