Förre chefen: "Allt vårt kött var gotländskt"

Gothemsgårdens förre slakterichef Lars-Erik Persson hävdar att anklagelserna om att köttfusket pågått i flera år är gripna ur luften. "Jag garanterar att allt vårt kött var gotländskt".

26 januari 1916 14:25

I mars förra året stängde slakteriet i Gothem. Den som höll i pressträffen då var slakterichefen Lars-Erik Persson.

När Helagotland.se når honom för kommentarer om det misstänkta köttfusket i bolagen Gothemsgården AB och K&D AB är han upprörd.

– Det är helt överdrivet alltihop. Jag kan till hundra procent garantera att så länge jag arbetade i bolaget som sålde vi enbart gotländskt kött, säger han.

 

LÄS MER: Så upptäcktes misstänkta fusket

 

Lars-Erik Persson lämnade Gothemsgården kort efter att slakteriet stängde. Vad som hänt därefter vet han inte, och han har ingen kontakt med ägaren i dag.

– Om ägaren har gjort det här så har det skett efter att jag slutade. Då är det något som han får stå för. Jag vet vad jag har gjort, och jag har inget att dölja, säger Lars-Erik Persson.

Daniel Selin vid Stockholms miljöförvaltning säger till Helagotland.se att fusket pågått under flera år. " Vi har kommit fram till att det är nästan deras företagsidé att göra så här".

Enligt Selin har importen av kött skett genom bolaget K&D AB, sedan har det packats om i en lokal i Stockholm och sålts genom Gothemsgården AB.

Men Lars-Erik Persson hävdar att det aldrig hänt innan mars 2015 när han var kvar i företaget.

– Jag skötte all bokföring åt K&D AB och det fanns inte en enda importfaktura där. Så det där stämmer inte. Har det importerats kött så skedde det senare.

Men det är allvarliga anklagelser från miljöförvaltningen?

– De har totalt fel. Min arbetsuppgift var att köpa in slaktdjuren, och jag vet vad jag köpte. Det var enbart gotländskt kött så länge som slakteriet fanns kvar.

Helagotland.se har sökt ägaren upprepade gånger för en kommentar.

 

Så jobbar vi med nyheter
Mats Pettersson