Försäljningen av Burgsviks hamn blir inte av

Region Gotlands försäljning av Burgsviks hamn till Burgsvikens utveckling AB blir inte av som planerat, uppger P4 Gotland. "Vill få bekräftat ett pris".

22 juni 2018 13:05

Burgsvikens Utveckling AB har varit intresserade av att köpa hamnen i Burgsvik under lång tid men när kontraktet skulle skrivas på kunde parterna inte komma överens. Därför blir affären nu inte av. För några veckor sedan lämnade Burgsvikens Utveckling in en skrivelse till regionen med ett antal punkter som utvecklingsbolaget ville ha svar på.

– Vi vill bland annat få bekräftat ett pris, och så är det en reparation av hamnen och så en parkeringsplats som vi blivit lovad, säger Jan Larsson, styrelseledamot i Burgsvikens Utveckling AB, till P4 Gotland.

Då villkoren, som bolaget ville ha med i kontraktet, kom regionen till känna gick hela affären i stå.

– Avtalet skulle vara undertecknat den 15 maj, och vi fick inget svar. Den 30 maj fick vi in ett brev där de (utvecklingsbolaget) ställde helt nya villkor, och gick vi inte upp på de villkoren så var de inte längre intresserade av hamnen, säger tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell till P4 Gotland.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Ekeroth