Fortverket: "Det är en bra affär för skattebetalarna"

Under onsdagseftermiddagen avslöjade säljande Artmax AB att Fortifikationsverket köper marinhamnen i Fårösund för 20 miljoner kronor. Från köparnas sida är man mycket nöjda med affären.

17 januari 2018 16:14

Fortifikationsverket, som ombesörjer försvarets fastighetsaffärer, köper tillbaka marinhamnen i Fårösund till försvarets ägo.

– Vi kan, precis som Artmax redan gjort, bekräfta att ett avtal är påskrivet, säger fortifikationsverkets pressekreterare Johan Danielson.

Avtalet stipulerar att affären ska godkännas av regeringen innan köpet går igenom.

– Vi köper hamnen för 20 miljoner kronor under förutsättning att regeringen godkänner det, vilket inte bör vara något problem.

Regeringen har fram till den 16 april på sig att ta ställning till köpet.

– I så fall överförs hamnen sedan till oss den 30 april.

Fortifikationsverket har genom de olika turerna stått fast vid sin värdering på 20 miljoner kronor. Artmax AB förvärvade hamnen för mindre ett år sedan, enligt uppgifter för 62 miljoner kronor. En till synes mycket god affär för myndigheten.

– Ja, det är självklart så. Vår uppgift är att hushålla med statens och skattebetalarnas pengar. Det är en bra affär för skattebetalarna att vi köper hamnen för bara 20 miljoner, istället för att betala den tidigare begärda summan som offentligt var 60 miljoner kronor. Det är vi naturligtvis glada över, säger Johan Danielson.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström