Geab: Nya totalavbrott kan drabba Gotland

Under förra sommaren drabbades Gotland av ett stort antal totalavbrott. Under ett möte på fredagen ska Geab meddela näringslivet att det om några veckor kan bli nya totalavbrott.

12 april 2019 09:15

Under förra sommaren installerades det en ny driftcentral vid anläggningen i Ygne. I samband med det drabbades Gotland av flera totalavbrott.

Geab har under fredagseftermiddagen bjudit in näringslivet till ett stormöte på bolagets huvudkontor i Visby. Där kommer Geab berätta att det väntar garantiarbeten på anläggningen i Ygne i maj. Då kan Gotland komma att drabbas av ytterligare totalavbrott.

– Det är rätt att vi har en förhöjd risk under en period i maj, konstaterar Geabs vd Adrian Berg von Linde.

Uppkom det några problem under förra sommarens arbete – eller varför kan det bli nya avbrott?

– Det är inga problem alls. Det är vissa prov som måste slutföras och det gör vi nu när effektbehovet är lågt. Det vi gör nu är att vi informerar och samtliga kunder kommer få information, säger Adrian Berg von Linde.

På mötet kommer man även diskutera skaderegerling efter föregående års elavbrott och prata om förra sommarens elavbrott.

– Vi ska på mötet informera om vad som har hänt tidigare, vad vi lärt oss och om hur vi tänker framåt i tiden, säger Adrian Berg von Linde.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid