Fönstren är täckta av plast och den förra restaurangens namn är ännu kvar på fasaden. Eric Björkman, som driver Visby Färgcenter och Hotell Slottsbacken, räknar med att restaurangen kan invigas i mitten eller slutet av april.

– Det blir en hamburgerrestaurang, men med stil, säger Eric Björkman.

Konceptet är amerikanskt med sydamerikansk twist. Mest hamburgare och mycket öl, i möjligaste mån ska råvarorna vara gotländska, berättar Eric Björkman.

Artikelbild

| Eric Björkman driver redan Visby Färgcenter och Hotell Slottsbacken i Visby.

I lokalen har några väggar tagits bort för en öppnare planlösning, väggar och tak har målats svarta. Inredningen kommer gå i metall, som koppar och stål.

Namnet blir Brooklyn Burger & Bar.

– Brooklyn är en livlig stadsdel där det bor folk från många olika länder, vilket påverkar deras matkultur. Den ska vi försöka efterlikna här, säger Eric Björkman.

Han vill inte avslöja vem som blir kökschef innan kontraktet är påskrivet, men han har ett muntligt avtal med en "erkänt duktig kökschef" som arbetat på krogar både på Gotland och i Stockholm.

Restaurangen innebär fem nya heltidstjänster, fördelat på fem-sex personer, och kommer att ha öppet alla dagar i veckan, året runt.