Lidl har sedan mitten av 2000-talet letat efter en lämplig lokal att etablera en ny butik i. Helagotland.se kunde i slutet av augusti avslöja att Lidl var nära att komma överens om en lokal på Skarphäll. Nu har Lidl bekräftat uppgifterna och nu är det klart att de kommer öppna i Bilvalets lokaler på Skarphällsgatan 5.

– Vi har bedömt att det är ett strategiskt bra läge för butik nummer ett på Gotland. Det är många i rörelse där och vi får ta del av en befintlig kundström, säger Jonas Strömvall, etableringschef för Lidl.

Kan det komma att bli fler Lidl-butiker på Gotland?

– Absolut, vi planerar alltid så. Vi bygger alltid mindre enheter och då kan vi ha fler i stället. Hur många det kan bli, det vet jag inte i dag, säger Jonas Strömvall.

Han säger att det inte är klart när den första butiken kommer att öppna. Det är något som de kommer fatta beslut om framöver.

– Vi har inte bestämt om vi ska öppna i den befintliga byggnaden eller om vi ska bygga en ny byggnad. Det är svårt att säga om det ligger något dolt i en äldre fastighet, säger Jonas Strömvall.

– Men det finns många bra parkeringar till fastigheten.

Vad är det som gjort att ni dröjt med att etablera er på Gotland?

– Det har varit många turer fram och tillbaka, jag kan inte riktigt säga vad det beror på. Det är olika anledningar som gjort att det dröjt, nu har vi satt ner foten och köpt en fastighet, säger Jonas Strömvall.