Högaktuella gäster klara för Mediabaren

Fredagen den 17 maj är det dags för den sista Mediabaren för våren, och den här gången är det tre högst aktuella gäster som tar plats i intervjusofforna.

11 maj 2019 19:05

När Wisby strand slår upp portarna för Mediabaren den 17 maj är det för den tredje och sista gången innan man tar sommaruppehåll. Programledare är som vanligt Mats Pettersson, redaktionschef på Helagotland.se samt Gotlands Tidningar, och han menar att man lyckats locka till sig tre gäster som är väldigt aktuella av olika anledningar.

– Det känns som att vi lyckats väldigt bra med tajmingen, som vanligt får jag nog säga. Alla våra tre gäster är högaktuella och intressanta.

Först ut av de tre gästerna är Moa Lilja, vd på Ica Maxi Visby, en butik som framöver kommer att bli pilot när Ica ska förnya sitt koncept för sina 85 Maxi-butiker. Hon följs av Adrian Berg von Linde, ny vd för ständigt aktuella Geab samt dokumentärfilmaren Tina-Marie Qwiberg, som släpper en barnbok inom några veckor samt en ny dokumentär senare i år.

Mats Pettersson tror att ett specifikt tema kommer att gå som en röd tråd mellan de tre gästerna.

– En gissning är att det kommer bli en del prat om hållbarhet. Jag vet att både Moa Lilja och Tina-Marie Qwiberg är starkt engagerade i de frågorna. Och Adrian Berg von Linde jobbar i en bransch som ständigt ifrågasätts och där hållbarhetsfrågor står högt på agendan, säger han, och fortsätter:

– Samtidigt är jag nyfiken på dem allihop som personer, och Mediabaren är ett bra forum att lära känna människorna bakom titlarna och utmärkelserna.

Alla är välkomna, det är fri entré som vanligt och programmet börjar 17.30. Kan man inte komma dit går det så klart att se programmet live på Helagotland.se, eller i efterhand.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg