Icas tillfälliga lokaler i Roma får postutlämning

Renoveringen av Ica Nära i Roma drar ut på tiden, och nu flyttar posten in till de tillfälliga lokalerna vid det gamla sockerbruket i Roma. "Betyder jättemycket för oss", säger Tomas Walfridsson.

10 november 2018 10:15

Sedan Ica Nära i Roma totalförstördes i en brand i maj tidigare i år har posten huserat i Gårdsservice lokaler i Roma. På måndag flyttar postutlämningen dock till Icas tillfälliga butik vid det gamla sockerbruket i Roma, vilket P4 Gotland var först med att berätta.

– Vi vill inte pressa Gårdsservice, men ytan som kommer att behövas nu inför Black friday och julhandeln blir femfaldig. Därför flyttar vi postutlämningen till en säkerhetsklassad sjöcontainer vid den tillfälliga butiken. Posten har flaggat för att ökningen mot föregående år är så omfattande att vi måste vara beredda, säger Ica-handlaren Tomas Walfridsson.

LÄS MER: Så går det med Ica-butiken i Roma

Han säger att det finns stora fördelar, både för kunder och personal, med att posten nu kommer att ligga i anslutning till butiken.

– Det betyder jättemycket för oss, eftersom vi nu får hela personalstyrkan under samma tak igen. Dessutom ökar kundvolymen i butiken, vilket vi inte gör någon hemlighet av att vi välkomnar.

Utöver att posten flyttar in på måndag, säger Tomas Walfridsson att man även jobbar för att inom kort ha kontanthantering i butiken igen.

LÄS MER: Nu har butiken öppnat verksamheten igen

Arbetet med att sanera och renovera den förstörda butikslokalen har pågått sedan branden den 12 maj, men än så länge dröjer det innan butiken kan öppna. Tomas Walfridsson säger att renoveringen försenats nästan fyra månader.

– Dels var det större skador än vi trodde, och dels ställde semestrarna till det lite i somras. Som det ser ut just nu räknar vi kallt med att vara kvar här i de tillfälliga lokalerna tills i slutet av mars åtminstone.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg