Idag: Så blir begravningen för Max Hansson

Under fredagen hålls begravningen för entreprenören Max Hansson i Visby domkyrka. Därefter kommer flera gäster hedra honom genom lite festligare former.

23 mars 2018 07:12

Entreprenören Max Hansson, som grundade Payex, föddes 18 november 1944 och avled efter en tids sjukdom den 1 mars i år. Under fredagen kommer begravningen att hållas i Visby domkyrka och begravningsgudstjänsten väntas bli välbesökt.

– Det känns lite som precis det barnen sa till mig, det känns som att planera ett bröllop eller lite tvärtom. Max är inte med och det är jättekonstigt. Men det är verkligen som han vill ha det och vi lovade honom att det absolut inte skulle bli något kyrkkaffe, säger Patrik "Palten" Jonsson som var nära vän med Max Hansson.

Begravningen kommer att ledas av prästen Cecilia Nyberg. Dessutom kommer Kenneth Waernquist, Rune Gardell, Lee Gotvik och Pierre Tietjens att framföra olika verk.

I kyrkan kommer bland annat låtarna "Jag ger dig min morgon", "Cavatina", "Hallelujah", "Ave Maria" och "Time to say good bye" att spelas.

– När väl kistan bärs ut kommer "Time to say good bye" att spelas och en stråkkvartett kommer även att spela i kyrkan, säger Patrik "Palten" Jonsson.

När begravningen är över kommer många att gå vidare till "After church" på "Club 18" som gästerna har fått anmäla sig till i förväg.

"Club 18" ligger i källaren på Payex kontor i Visby innerstad.

– Många vänner är ganska utspridda och det kommer nog bli skönt att träffas för att prata om minnen som man har haft ihop med Max. Men han var verkligen tydlig med att han inte ville ha något kyrkkaffe och att det skulle vara mer festligt. Det här blir helt i hans anda, säger Patrik "Palten" Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid