KLART: De tar över Tott i Visby

"Eftersom vi bägge har konferenserfarenhet hoppas vi kunna utveckla den delen", säger en av de nya driftoperatörerna.

29 april 1916 09:40

Två personer startar nytt driftbolag och tar över Tott. Det är Shervin Razani och Bo Fuglsang som startar det nya bolaget.

– Vår förhoppning är att göra Tott än mer levande under större del av året, dels genom att utöka konferensverksamheten, dels genom att erbjuda den gotländska publiken en ”åretruntanläggning” för till exempel fest, event och nyårsfirande, säger Shervin Razani.

Tillsammans med Bo Fuglsang tar han över driften av Tott från och med november i år. Vad anläggningen kommer att heta framöver är ännu oklart.

– Namnfrågan är inte helt klar än, säger Bo Fuglsang.

Bo Fuglsang och Shervin Razanis driftbolag blir det fjärde som tar hand om anläggningen sedan den byggdes 2008.

– Vi kommer fortsätta hålla den höga kvaliteten och eftersom vi bägge har konferenserfarenhet hoppas vi kunna utveckla den delen, säger Bo Fuglsang.

Bo Fuglsang driver sedan tio år konferens- och kontorsuthyrningsföretaget 7A Sevena AB. Shervin Razani är serieentreprenör och har startat och driver ett flertal bolag, bland annat rekryteringsföretaget Jurek och eventbolaget Life Event AB.

Båda två är ägare av lägenheter på Tott sedan starten 2008 och har även suttit med i bostadsrättsföreningens styrelse.

–  Vi har varit med och ur föreningens perspektiv sett hur driften skulle kunna utvecklas, säger Bo Fuglsang.

Sten Wetterblad är ordförande i bostadsrättsföreningen Resort Visby som äger de 71 bungalowerna och 54 lägenhetssviterna.

– Efter snart tio år står vi inför spännande utveckling av anläggningen. Vi ser gärna att man också kan bo på anläggningen permanent. Vi tycker helt enkelt att en sådan fantastisk anläggning med ett av Gotlands bästa lägen inte ska stå tom större delen av året, säger han.

LÄS MER: Beslut om Totts framtid dröjer

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg