Den fastighet på Gotland som under perioden 1 september till 30 november tingade den högsta köpeskillingen återfinns på Högklint, närmare bestämt Lars Munthes väg 17. Köparna Henric Wiman och Lena Melbäck betalade säljaren Kerim Kaskal 18 700 000 kronor för fastigheten.

Tvåa på listan är gården Stora Hästnäs som Johan och Eva Thomasson i november sålde till Emil Daun och Cecilia Sahlin för 15,5 miljoner kronor.

LÄS MER: Cecilia och Emil vill få gården att växa

Efter att ha drivit Krusmyntagården i 36 år sålde Lena Blomquist verksamheten och fastigheten. Överlåtelsen genomfördes den 1 november och köpare är bolaget Brissunds Örtagård AB. Personerna bakom bolaget är entreprenörerna Karl Törngren och Joachim Kuylenstierna som betalade 14 miljoner kronor.

LÄS MER: Här är köparna av Krusmyntagården

Som nummer fyra på listan återfinns Björngränd 15 i Visby innerstad, som köpts av Håkan och Berit Onsjö för 13,3 miljoner kronor av Pelle Janek.

Klicka HÄR för att se den fullständiga listan på höstens fastighetsöverlåtelser, välj datumintervall och sortera på pris (OBS nu fungerar även mobilsidan!)

Vi publicerar löpande alla lagfarter för Gotland.