Nytt kafferosteri på Gotland

Jelle Van Echelpoel, tvåfaldig svensk mästare i latteart, har startat ett eget kafferosteri på Gotland.

2 mars 1916 12:21

Artikeln kommer från Gotland.net

Med kunskap, kompetens och kärlek till kaffe vill Jelle Van Echelpoel erbjuda en bättre kopp kaffe i de gotländska hemmen, på caféer och restauranger. I början av året startade han Gute Rosteri på Stafva gård i Barlingbo.

– Kaffet jag rostar är anpassat till alla sorters kaffedrickare. Vårt kaffe går dessutom att följa ända tillbaka till respektive gård eller kooperativ. Att ha nära kontakt med bönderna är viktigt för att få fram en bra produkt, menar Jelle Van Echelpoel.

Med sig från sin belgiska uppväxt har Jelle en känsla och ett intresse för hög kvalitet.

– Det är roligt att se hur gotländska produkter förknippas med god kvalitet. Det är något gotlänningar borde vara stolta över, och något som jag hoppas kunna förmedla genom mitt kaffe, säger han.

Jelle Van Echelpoel har arbetat på ett antal kvalitetsfokuserade caféer med tillhörande rosterier i Stockholm och Göteborg. Han har tävlat flitigt inom kaffe och är tvåfaldig vinnare av den prestigefulla tävlingen Latte Art Championship. Att rosta kaffe är ett intresse som har utvecklats under senare år.

– Jag har ett nätverk av duktiga kafferostare omkring mig, och det är så jag själv fick upp ögonen för rostning. Det är en häftig känsla att ha sådan stor kontroll över produkten, eftersom rostningen spelar stor roll för kaffets smak, säger Jelle.

Så jobbar vi med nyheter
Jenny Kiderud