Payex vill bygga nytt i Visby hamn

Payex vill bygga nytt och samla verksamheten i Visby hamn. "Om vi ska hamna ute på Skarphäll, då kan vi lika gärna flytta till Kista", säger ägaren Max Hansson.

10 november 2016 06:15

Payex bedriver sin verksamhet i flera fastigheter i Visby innerstad. Nu vill ägaren Max Hansson och bolagets ledning att personalen ska samlas på ett och samma ställe.

– I nuläget har vi fantastiskt fina ställen i innerstan. Men vi måste bli effektivare för att möta konkurrensen i branschen, säger Max Hansson.

Ett alternativ som de tittat på ska vara en placering ute på holmen i Visby. Då skulle silon eventuellt rivas för att ge plats åt en helt ny fastighet. Samtidigt utreder Region Gotland om det skulle gå att bygga nya fastigheter i hamnen.

– Vi vill ligga på hamnen och bygga nytt, absolut. Det är så som det ser ut, säger Max Hansson.

LÄS MER: Utredning ska visa om hamnen kan bebyggas

Han hoppas att Payex innan årsskiftet kan få besked om de kan få bygga i Visby hamn.

– Vi hoppas få någonting klart innan årsskiftet. Det är en stor satsning för oss, säger han.

Max Hansson menar att det är viktigt för Payex att ha ett attraktivt läge i centrala Visby.

– Vi måste ta något nytt grepp så att vi kan jobba på ett mer rationellt sätt. Det måste vara på ett attraktivt läge om man ska vara kvar på den här ön, så är det bara. Om vi ska hamna ute på Skarphäll och så vidare, då kan vi lika gärna flytta till Kista, säger Max Hansson.

Han menar att Payex är ett företag som måste ha en attraktiv placering i Visby.

– Vi är inte ett industriellt företag på det sättet. Vi måste ha en attraktiv arbetsplats, dels arbets- och lokalmässigt. Vi konkurrerar om den lilla arbetskraft som finns på Gotland och då är det inte alla som vill jobba på Skarphäll.

Max Hansson säger att Payex aldrig hade haft sitt huvudkontor på Gotland om det inte var för att han själv var gotlänning.

– Om jag inte hade ägt Payex, då hade det aldrig varit på Gotland. Jag vill vara kvar på Gotland och då måste det vara rätt förutsättningar, säger han.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid