Så gick mötet mellan näringslivet och Geab

Under fredagseftermiddagen anordnads ett möte på Geab med flera större aktörer i det gotländska näringslivet efter en begäran från många av dem. På mötet besvarade Geab frågor och berättade om sitt arbete inför helgen och kommande period.

31 augusti 2018 17:18

Magnus Olsson, verksamhetsledare på Visby Centrum var nöjd med mötet och känner sig lugnare inför storhelgen.

– Mycket händer i helgen vilket känns olyckligt. Men vi har fått bekräftat att alla möjliga resurser sätts in för att hålla Gotland med ström. Så klart kan man aldrig garantera ett strömavbrott, men om någonting skulle inträffa så finns det kompetent personal som känns tryggt, säger han.

En kritik som kom upp på mötet var bristen på kommunikationen, där vissa ansåg att Geab behövde bli bättre på att förvarna om kommande arbeten

– Om man kan få ut information i tid god innan det händer någonting så slipper man till exempel stå där utan ström och behöver steka 200 hundra hamburgare. Det gäller att vi jobbar gemensamt, fortsätter han.

Marknadschefen för Geab, Johan Granath var också positiv om mötet och var nöjd med att kunna informera om deras arbete.

– Det var ett bra möte. Vi gick igenom varför vi har valt att göra det här arbetet till helgen och varför vi valde att göra vissa arbeten på sommaren. Förklaringen är att vi har minst last på under sommaren. Det kanske låter konstigt då vi är som mest på Gotland då. Men det har ingen betydelse hur många människor som är här samtidigt, utan det som tar mest förbrukning är värme och varmvatten när det blir kallare Därför har vi behövt lägga våra arbeten då för att det helt enkelt inte går att göra det senare, säger han.

Kring kritiken om bristfällig kommunikation säger han att de tar till sig kritiken men ser inte hur de har kunnat kommunicera om deras arbete mer.

– Det kom upp att vi behövde vara lite mer tydliga i vår kommunikation om våra arbeten. Det kan vi absolut göra men vi konstaterade också under möten att det inte är någon som läser de nyheterna. När vi går ut och informerar verkar ingen lyssna. Men vi kommer börja ha närmare kontakt med några av branschorganisationerna om kommande arbeten, fortsätter han.

De tog även upp Geabs återstående arbete inför september som innebär viss risk för strömavbrott.

– Just nu kopplar vi ut kablarna inför helgen. Sen när arbetet är klart ska vi göra lite tester för att garantera att de håller en bra standard och det kan säkert orsaka någonting, det är ingen planerat såklart men det finns absolut en risk. Men det ska vara klart till sista september säger han.

 

FOTNOT: Artikeln är korrigerad. Johan Granath heter marknadschefen. Och det är inga nya kablar som kopplas in, det är samma.

Så jobbar vi med nyheter
Filip Magnusson