Så låg är hyran för nya restaurangen i arenan

Under onsdagen stod det klart att Region Gotland gjort klart med en ny restauratör till Ica Maxi arena. Så mycket får de betala i årshyra.

6 april 2018 13:26

Under onsdagskvällen kunde vi rapportera att restaurang Joda, hemmahörande i Visby hamn, skrivit på ett kontrakt gällande driften av restaurangen i Ica Maxi arena. Nu kan Helagotland.se berätta hur mycket Joda får betala i hyra till regionen.

De får betala 120 000 kronor i årshyra plus två procent av årsomsättningen på restaurangen.

Det är ett upplägg som skiljer sig lite från det som Eventbolaget på Gotland AB, som drev O'Learys i arenan, hade. De betalade sex procent av årsomsättningen i hyra, dock minst 125 000 kronor om året.

Region Gotland har inte haft det lätt att hitta någon som varit villig att driva restaurangen. Ett avsides läge, i princip inga större evenemang vid sidan av den säsongsbundna idrotten skapar inte några gyllene förutsättningar för en året runt-verksamhet.

– Det som de betalar täcker den kostnad vi har för vatten, värme och el. Det har varit viktigt för oss att hitta en restauratör som har en långsiktighet i det de gör. Joda har en väldigt bra relation med idrottsföreningarna, och jag tror väldigt mycket på det här, säger Per Wallstedt, fritidsstrateg vid Region Gotland, som varit med under förhandlingarna.

I samband med O'Learys konkurs betalade Region Gotland 380 000 kronor för att köpa köksinventarierna från konkursboet. Jodas hyreskontrakt gäller från 1 juni 2018 till 31 december 2019.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid