Så ser Pigges planer ut

Pigge Werkelin har köpt Stockholms största camping. "Vi skulle vilja bygga ett 50-tal stugor."

7 juni 2015 18:02

– Vi har skrivit avtal med säljarna att de ska sköta driften de närmaste tre åren. Sedan för vi diskussioner med kommunen för att höra vad de vill att vi ska göra därute, säger Pigge Werkelin.

– Det här är redan Stockholms största camping, jag vill göra den till den mest attraktiva också. Då skapar vi en reseanledning till Järna/Södertälje.

Han vill att Farstanäs havsbad och camping ska bli det självklara förstahandsvalet för campare som vistas i Stockholmsområdet.

Campingen har i dag kapacitet för 500 tält- och husvagnsenheter. Det finns även ett antal stugor, men de håller ganska låg standard, enligt Pigge Werkelin.

– Vi tror att vi får bygga ett 20-tal stugor där, men vi skulle vilja bygga ett 50-tal.

Det kommer inte att bli ett nytt Drömstugan-projekt, kommunen har inte varit positivt inställd.

– Det blir permanenta stugor som ägs av oss.

Diskussionerna om tidsbegränsning kontra bygglov för uppställning av husvagnar pågår även i Södertälje. Pigge Werkelin är angelägen om att göra Farstanäs till en åretruntcamping och hoppas kunna hitta en lösning med kommunen.

– Husvagnar är ju gjorda i dag för att användas året runt men vi har gamla regelsystem som alla campingar är uppbyggda kring. Jag tror att det finns en stor vilja hos alla som äger en husvagn att ha dem uppställda på en camping. De åker gärna till husvagnen året runt egentligen, bara de fick ha den uppställd på ett läckert ställe.

Farstanäs omfattar 180 000 kvadratmeter, men omgärdas av jordbruksmark som ägs av kommunen.

– Skulle man komma åt en del av den så skulle man kunna ha ett par hundra enheter till.

Campingen ligger i ett stort naturskyddsområde.

– Det gör det lite komplicerat. Men å andra sidan är det väldigt spännande för gäster, för även när det inte är badsäsong så är det ett väldigt naturskönt område.

Även om planerna är stora så räknar Pigge Werkelin med att det kommer att ta sin tid att förverkliga planerna.

– De närmaste tre åren kommer det att drivas vidare på i stort sett samma sätt som nu.

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin