SKISSER: Så blir hotellet i Kokkolokkoskogen

Ett lägenhetshotell med 100 rum och 400 bäddar. Det är fastighetsägaren Johan Gates plan för Kokkolokkoskogen. "Det kommer att kosta runt 100 miljoner kronor", säger han.

18 november 2016 14:55

För drygt ett år sedan köpte Johan Gates fastighetsbolag Österled Fastighets AB Kransborren 1, även känd som Kokkolokkoskogen, för strax över 8 miljoner kronor. Planen är att bygga ett lägenhetshotell på platsen, Johan Gate berättar nu att man just nu jobbar hårt för att få in en bygglovsansökan föra årsskiftet.

– Det kommer att vara ett fullskaligt hotell runt sex månader om året, och övrig tid finns det möjlighet för folk som kommer till Gotland under längre perioder att bo där. Det blir ju lite självhushåll och kommer att hålla lite lägre servicenivå än ett traditionellt hotell, vilket även gör att man får ner priset för besökaren, säger Johan Gate.

Trots att man satsar på en något lägre servicenivå kommer det dock att finnas ett poolområde och eventuellt även någon bar.

– Tanken är även att de faciliteterna ska vara publika, så att man kan nyttja dem även om man inte bor på hotellet.

Enligt Johan Gate kommer det nya lägenhetshotellet till stor del se ut som det relativt nybuggda studentboende och lägenhetshotell som han äger på Kolgården i Visby.

– 75 procent av det här nya projektet har redan byggts tidigare, fast i mindre format. Vi har lärt oss mycket av bygget på Kolgården, och det gör att vi kan lägga lite mer tid på utseende och detaljer när vi bygger hotellet.

Hotellet i Kokkolokkoskogen kommer att ha runt 100 rum och 400 bäddar, vilket gör det till ett av öns större. Johan Gate kan i dagsläget inte exakt säga vad projektet kommer att kosta.

– Med det rör sig kring 100 miljoner kronor skulle jag tro.

Hur är tidsplanen för projektet?

– Vi jobbar hårt för att få till en byggstart i maj 2017, och sedan hoppas vi kunna öppna till sommaren 2018. Då får vi se om man hunnit få klart hela anläggningen tills dess, och eller man tar den andra halvan till sommaren efter.

– Men allt när det gäller tidsplanen är ju väldigt beroende av regionens apparat. Vi håller tidsplanen än så länge, men tiden är knapp, och det är många detaljer som ska diskuteras med bland annat stadsarkitekten innan allt allt är klart.

Johan Gate har ett flertal projekt på gång i Visby just nu, där han bland annat planerar att bygga bostäder på A7-fältet. Han räknar med att satsa en halv miljard kronor i de olika projekten de kommande åren.

– När det gäller A7 så är det planerad byggstart om en månad, och där har vi i dagsläget sålt 35 av de 45 lägenheterna, säger han.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg