Vården fick energi av matbutik

Ica Maxi valde under måndagen att bidra med energi till den gotländska vården. "De blev jätteglada", säger Marcus Lilja.

24 mars 2020 10:10

Den gotländska matbutiken Ica Maxi valde i början av veckan att köra ner till Visby lasarett med flera pallar med frukt och godis. De ville visa sitt stöd för den gotländska vården och det arbete som görs i samband med att coronaviruset breder ut sig på Gotland. 

– Vi reflekterade över att det är personal och personer som jobbar oerhört hårt för vårt samhälle just nu. Så vi tänkte "Varför inte åka dit och ge dem lite uppskattning och energi?", säger Marcus Lilja, kommunikations- och marknadschef vid Ica Maxi i Visby. 

De tog först kontakt med Region Gotland för att undersöka om det var okej att de åka dit med lite energi till personalen. 

– De blev jätteglada och de har även ordnat så att det distribueras till flera andra vårdplatser, säger Marcus Lilja.

Vad säger du om den situation som för tillfället råder på Gotland? 

– Det är väldigt utmanande för väldigt många företagare. För oss handlar det om vad vi på olika sätt kan göra i den här situationen. Vi försöker vara duktiga på att informera och följa de riktlinjer som kommer. Vi vill även vara tydliga med att man ska handla med hänsyn för andra, säger han.

Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör, såg gåvorna från Ica Maxi i samband med att hon kom till arbetet under tisdagsmorgonen. 

– Det var verkligen behjärtansvärt. Det var väldigt snällt och omtänksamt att de körde ner det. Det är väldigt fint att så många står upp för de olika verksamheterna som finns på vår ö. Det blir man glad och stolt över, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid