Är du tuff nog för semmelätartävlingen?

Succén är tillbaka! Nu ska Gotlandsmästaren i att äta semla koras igen. Ta chansen, vinn fina priser och evig ära och berömmelse – eller bara utmana din kompis!

17 februari 2020 19:04

Förra året var nio modiga tävlande med i det andra inofficiella Gotlandsmästerskapet i att äta semla. Då tog Zacharias Jebalis hem pokalen efter en imponerande insats där han fick i sig 7,5 semlor. Tävlingen går kort sagt ut på att äta flest semlor på fem minuter. Hela spektaklet kommer att livesändas på Helagotland.se.

– Den här traditionen har blivit ett både roligt och knasigt inslag, och det är självklart att vi försöker genomföra den i år igen. Men utan tävlande blir det inget, så vi hoppas att det finns några modiga där ute som törs och vill vara med. Det krävs inga förkunskaper om man säger så. Däremot har man en klar fördel om man gillar semlor och inte har några allergier mot det de innehåller, säger Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

Med på tåget är också Coop Gotland, och vd:n Carl-Johan Stålhammar hoppas att få se rekordet på sju och en halv semla slås.

– Vi har haft svårt att få tjejer att ställa upp. Förra året var det några anmälda som tyvärr inte kom till start. I år vill vi gärna se ett mer blandat startfält, säger han.

Vinnaren får, förutom folkets kärlek och rätten att kalla sig Gotlandsmästare i semmelätning, även ett presentkort på 1 000 kronor på Stora Coop. Fina priser blir det även till de som placerar sig på övriga pallplatser.

Vill du vara med? Så här går det till!

1) Skicka ett mejl till tavling@helagotland.se. Skriv där ditt namn och ditt telefonnummer, och eventuellt namn och nummer till den du vill utmana. Du kan också anmäla dig via Helagotland.se:s Facebooksida, i kommentarerna.

2) Skriv en kort motivering till varför just du ska vara med i tävlingen.

3) Om du blir en av de lyckliga som tas ut blir du kontaktad av redaktionen.

4) Tävlingen äger rum på Stora Coop tisdagen den 25 februari klockan 12.00. Du måste vara på plats senast 11.45.

5) Alla deltagare deltar på egen risk.

Så jobbar vi med nyheter
Dennis Pettersson