Bagarns son: "Kom och dela era minnen av pappa med oss"

1972 tog han över bageri och konditoriverksamheten i Hemse och kom att bli ”Bagarn” med hela Gotland. I lördags somnade han in fridfullt efter över 20 år av sjukdom.

3 april 2017 09:27

Kenneth Jonasson, mest känd som Bagarn på Hemse, har gått ur tiden.

Han somnade in fridfullt den 1 april på kvällen.

 "Den 1 april på kvällen somnade Kenneth Bagarn in lungt o fridfullt efter över 20 år av olika sjukdomar och många år av lidande", skrev de anhöriga på bageriets Facebooksida.

År 2002 utsågs Kenneth Jonasson till ”Årets Idrottspersonlighet” av Gotlands Idrottsförbund och Radio Gotland; och han har stött idrotten med såväl ekonomiska bidrag som bakverk.

Så sent som i fredags delade han ut Bagarns stipendium till två föredömliga Endrespelare från ungdomsleden.

– Trots att han varit sjuk länge är vi chockade, det kom så plötsligt. Dagen innan var han ju med ute på planen och delade ut pris. Han pratade mycket om hur viktigt det var för honom att vara där och han var väldigt stolt och tacksam för den kvällen, berättar sonen Roger Jonasson.

Fiket håller öppet som vanligt i veckan och familjen uppmanar alla som vill att komma förbi i veckan.

– Vi gör som pappa hade velat, vi kommer hålla öppet som vanligt. Vi kommer ha en minnesbok här i bageriet under veckan, som man kan komma och dela med sig av sina minnen av pappa i; som ett sätt att bearbeta det här. Man behöver inte fika, men får gärna komma in och bara prata. Det hade han tyckt om, säger Roger Jonasson.

Kenneth blev 65 år.

Så jobbar vi med nyheter
Sanne Svensson