BILDEXTRA: Rymningsbenägen prinsessa kom till Gotland

Prinsessan Leonore var mer intresserad av att rymma från sina föräldrar än att hälsa på sitt russ Haidi af Gotland när hon på fredagen gjorde sitt första besök på ön. "Vi är väldigt glada över att vara här".

3 juni 1916 14:29

Prinsessan Leonore landade tillsammans med mamma Madeleine och Pappa Chris O'Neill på Visby flygplats vid lunchtid på fredagen. Första stoppet under besöket blev vid en mindre hästhage i Västerhejde, där Gotlands nya hertiginna fick träffa sin dopgåva – russet Haidi af Gotland – för allra första gången.

– Det känns underbart. Leonore har verkligen längtat efter att träffa Haidi och vi är väldigt glada över att vara här. Det här är Leonores dag, sade prinsessan Madeleine till det stora pressuppbådet som samlats vid hagen.

Det visade sig dock att den lilla prinsessan, som för dagen hade oändligt med spring i benen, var måttligt intresserad av sitt russ. I stället rymde hon gång på gång från sina föräldrar, och tog varje gång sikte på ett område med blommor i ena änden av hagen.

Mamma Madeleine, Pappa Chris och en barnflicka fick gång på gång hämta den rymningsbenägna prinsessan.

– Nu förstår ni vad vi har att göra med, säger prinsessan Madeleine med ett skratt. Chris O'Neill fyllde i:

– Hon är en riktig "wildmonkey".

Besöket på Gotland är prinsessan Leonores första officiella uppdrag som hertiginna av Gotland, och hennes mamma var nöjd med premiären.

– Hon är ju sig själv, och som förälder är det alltid kul att se henne glad, säger prinsessan Madeleine.

Det var inte bara Gotlands hertiginna som gjorde sitt första besök på ön. Även för pappa Chris O'Neill var det premiär.

– Vi har inte varit här så länge, men det är en väldigt vacker ö. Vi ser mycket fram emot att få se lite mer under eftermiddagen, säger han.

Efter många om och men blev det till slut ett efterlängtat möte mellan den lilla prinsessan och det tålmodiga russet Haidi af Gotland. Det blev både en klapp och lite borstning, innan Leonore återigen tappade intresset.

Prinsessan Madeleine, som själv har en bakgrund som ryttare, var glad över Leonores dopgåva.

– Jag saknar själv att rida, så jag är väldigt glad att Leonore har Haidi. Jag tror att de kommer att bli väldigt bra vänner så småningom.

Efter stoppet i Västerhejde åkte kungligheterna vidare för att äta lunch på residenset med bland andra landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På menyn stod bland annat Leonores egen önskning köttbullar. Till efterrätt serverades glass och marängtårta med gotländska jordgubbar.

Under eftermiddagen fick allmänheten sin chans att se kungligheterna, då de tog en promenad från residenset till Gotlands Museum. Där fick prinsessan Leonore bland annat gå en skattjakt, innan kungligheterna därefter åkte till Visby flygplats för hemfärd.

Så jobbar vi med nyheter