Glöm de ganska ordinära rörelsemönster som bugg och vals innebär. Med intresse för kulturer belägna betydligt längre söderut sluter ett antal graciösa dansöser upp i Humlegårdsskolans gympasal för att koordinera kroppen i form av orientalisk dans.
– Orientalisk dans går ut på att blanda hårda och mjuka rörelser till orientalisk musik, sammanfattar Ulrika Finnberg, som anordnar kurserna.
Hon menar att intresset för aktiviteten på Gotland är ganska stort. I nästan 15 år har hon lärt ut orientalisk dans på Gotland och just nu håller hon, genom studieförbundet Bilda, en kvällskurs i ämnet.
– Vi brukar vara ungefär 7-10 personer. I just den här gruppen har de flesta kört väldigt länge. Det är stort och har varit stort länge, under i princip alla mina år här har det varit tillräckligt med folk till kurser.
Så vad tycker jag själv om orientalisk dans? Tja, ni som har svårt att hålla takten till den evinnerligt irriterande dansbandsdängan "Inget stoppar oss nu" gör kanske bäst i att avstå. Men för er som faktiskt har någorlunda koll på var ni sätter fötterna och vilken svängradie era höfter besitter väntar måhända en, i åtminstone mina ögon, speciell och lite exotisk upplevelse. Den största utmaningen? Att göra rörelsen "kamelen" utan att se ut som en äldre farbror med krökt rygg som förgäves försöker att brösta upp sig framför valfri övermakt.
Om man vill pröva på dansen är en god startpunkt att helt sonika sondera möjligheterna bland öns studieförbund.