De vann finalen i Gutar frågar gutar

Årets omgång av Gutar frågar Gutar är nu över, och här är vinnarlaget. "Fick vi in ett gäng fullträffar", säger en av vinnarna.

18 mars 2018 17:52

Under söndagen hölls finalen av årets omgång av Gutar frågar Gutar, den 36:e i ordningen, där öns största Gotlandskännare utses. Drygt 30 lag var med från början i tävlingen och tio lyckades ta sig till finalen, som på söndagen hölls i Vita huset på Länna i Visby.

Årets vinnare blev Ingrid Ekdahl, Ola Arvidsson och Gunnel Wallin. Gunnel har även tidigare vunnit tävlingen. I priset för vinnarlaget ingår förutom äran också uppgiften att skriva frågorna till nästa års tävling.

– Det är första gången vi är i final med det här laget, så det är lite nytt. Vi är ett bra lag eftersom vi kan lite olika saker. Frågorna var ganska kluriga men det blev lite lättare mot slutet och där fick vi in ett gäng fullträffar, säger Ola Arvidsson efter tävlingen.

En av de svåraste frågorna tyckte han var den om vilka fyra parker som finns i Visby.

– Jag hade inte en aning, Tallunden kunde vi räkna ut men resten var svåra. Botaniskan räknades inte, utan det var bland annat någon park som låg vid Guteskolan som man inte kände till, säger Ola Arvidsson.

Hans lag vann med en poängs skillnad mot tvåan. Laget som tog andraplatsen bestod av Gunvor och Bengt Nilsson samt Gunilla Wigren Dahlin. De tog även hem Gutar frågar Gutar för fyra år sedan.

– Nu kom vi tvåa, och det är ju egentligen den bästa placeringen, säger Gunvor Nilsson efter tävlingen, och syftar på att vinnaren måste skriva nästa års frågor.

Varje fråga kunde i år ge två till fem svar och som mest kunde man plocka hem 39 poäng. Riktigt dit nådde dock inte vinnarlaget.

Frågorna från finalen av Gutar frågar Gutar publiceras på Helagotland.se i veckan.

Så jobbar vi med nyheter
Dennis Pettersson