"Det här är årets höjdpunkt för barnen"

På tisdagen arrangerade Visby dansskola för 43:e året i rad sin årliga dansshow. Totalt tog över 500 barn plats på scenen under de två föreställningarna. "Det är hur häftigt som helst", säger Håkan Karlsson.

1 maj 2018 18:30

Wisbygymnasiets aula fylldes till bredden med stolta föräldrar, syskon och kompisar när Visby dansskola på tisdagen arrangerade sin årliga dansshow, för 43:e året i rad. Under de två föreställningarna, en klockan 13.30 och en klockan 17.00, tog totalt över 500 barn (och några vuxna) plats på scenen för att visa upp vad de lärt sig under året.

– Det här är årets höjdpunkt för barnen. När någon grupp är uppe och dansar sitter resten i gamla kafeterian och tittar på via stora tv-skärmar. Vi har med andra ord världens största greenroom, och det är en sådan otroligt gemenskap att det är snudd på löljligt, säger Håkan Karlsson, verksamhetsansvarig för Visby dansskola.

Han berättar att han är väldigt nöjd med hur föreställningarna gått, trots att man hade en del strul med tekniken under förberedelserna.

– Vi har till exempel fått genomföra en teknisk föreställning helt utan något wifi. Jag är inte helt nöjd med hur regionen skött det där, men vi löste det med gammal hederlig kabel, säger han.

Man råkade även dra igång Wisbygymnasiets brandlarm med en rökmaskin under genrepet.

– Så nu vet vi att brandlarmet fungerar väldigt bra. Räddningstjänsten var här väldigt snabbt, så en stor eloge till dem att de var på tårna, säger Håkan Karlsson med ett skratt.

Enligt verksamhetschefen var publiken nöjd med föreställningarna, precis som vanligt.

– De säger att årets föreställning är den bästa någonsin, varje år. Så vi peakar helt enkelt varje år, vilket jag är glad för.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg