Årsmöte med Equmeniakyrkan Gotland

Föreningsliv2024-04-19 03:00

Årsmöte med Equmeniakyrkan Gotland Lördagen den 16 mars samlades Equmeniakyrkan Gotland i Vårdklockans kyrka till årsmöte. 45 ombud från församlingar och föreningar deltog. Mötesordförande var Mikael Lindholm. 
Som ordförande omvaldes Ulf Ekström. Övriga styrelseledamöter är Lars Olsson, Mats Björkqvist, Kjell Larsson, Johanna Wolter, Bengt Wejde och Tobias Jordeskog.
Vår sommargård Snäckan i Klintehamn har haft en bra sommar. Camping och stugor har varit välbesökta. Café Snäckan har varit öppet. Programkvällar har ordnats med musik och andakter med en familjedag Buskul, som avslutning på sommaren. För ungdomarna var det hängkvällar med beachvolleyboll och våfflor. Sommarpastor Benjamin Nordvall har svarat för att möta ungdomar och andakter. Konfirmationsläger och läsa mera genomfördes veckorna runt midsommar med Anders Fryk respektive Anna Ljung som lägerchefer. 
Gotlandskonferensen genomfördes i juli. Samuel Ljungblad med kören Grace Unity inledde med konsert i ett nästan fullsatt tält. Det var gudstjänster, seminarier, olika barngrupper och ungdomsgrupper.
En konsert gavs även i Kultudralen i Visby. Insamlingar och överskott gick till Gammelsvenskby i Ukraina via föreningen Svenskbyborna.
Scoutläger genomfördes 1-4 augusti vid Västlands i Vamlingbo. 
En barnkörhelg med ett tjugofemtal deltagande barn ordnades sista helgen i september på Snäckan. 
Manskören genomförde en vårkonsert på Snäckan 1 maj tillsammans med Equmeniakyrkan Västra Gotlands kör. 
Ett projekt Växtpool Gotland pågår med samlingar med film, brunch och föredrag. Christina Sandberg och Stina Jordeskog leder samlingarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!