Bra drag på idrottens dag

Theo Lagergren, Enya Hjorth och Fabian Karlsson instruerade yngre i schack på "Idrottens dag".

Theo Lagergren, Enya Hjorth och Fabian Karlsson instruerade yngre i schack på "Idrottens dag".

Foto: Lasse Linusson

Föreningsliv2024-10-15 03:00

Bra drag på idrottens dag Idrottens dag på Gotlands skolor blev en hel vecka i slutet september. Och vilket drag det blev! Från Gotlands schackförbund fick vi tillfälle att introducera schack för hundratals skolelever på låg- och mellanstadiet.
RF Sisu Gotland arrangerade, med ungefär samma upplägg som när Hemse tidigare fick vara värd för Olympiadagarna.

Efter ett noga genomtänkt schema går grupper av elever och prövar på vad som kan bjudas i form av lokal idrott och tankesport. Och vi från Gotlands schackförbund fick ett fint tillfälle att visa upp vår tankesport.

Det blev schack på Gråboskolan, Guteskolan, Tjelvarskolan och Innovitaskolan i Visby. På Innovitaskolan hann schackets representanter; Lennart Olsson, Ingemar Lindell och Calle Kjellin, med inte mindre än 15 korta schackpass.

Till Högbyskolan kom hela det södra rektorsområdets yngre elever. Där passade vi på att spela schack med de från Stånga och Garda (Havdhem, Högby och Öja träffar oss redan). Här var flera schackkunniga högstadieelever med och hjälpte till – för det blir många frågor med nya spelare vid brädena.

Totalt deltog 16 skolor med sammanlagt cirka 2 200 elever i aktiviteter från 59 föreningar – och en god del av allt detta var schack.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!