KVINNFOLKI PA GOTLAND

Benny och Eva underhåller.

Benny och Eva underhåller.

Foto: Maj-Britt Jeppsson

Föreningsliv2024-08-20 03:00

Kvinnfolki pa Gotland Dags för Kvinnfolkis sensommarfest i Flundreviken, som hölls 14 augusti. Vi var 26 förväntansfulla medlemmar som deltog denna strålande augustidag. Vår ordförande Britt Westberg gladdes åt att så många kunde möta upp och hälsade oss välkomna. Dagens måltid innehöll enligt tradition, grillad lax. Britt hade tänt grillen i god tid och grilldofter spred sig över fiskeläget. Till dessert njöt vi av Desireé Salomonssons goda Panna cotta dessert med täcke av hallon. Efter lunch lockade svalkan i havsbrisen till en stund utomhus.

Britt välkomnade dagens musikaliska överraskning, Eva Leijon och Benny Jansson från Tofta. Paret sjöng duetter till Evas gitarrkomp och inledde med flera kärlekssånger. Vår svenska visskatt är stor och Eva och Benny valde ett axplock av vackra sånger. Som sig bör avslutades underhållningen med två sånger pa Gutamål, ”Föides u Blomme” samt ”Gu´natt siv gutt”av Allan Nilsson. Lyssnarna fick något tänkvärt i blicken och man stillade sig en stund.

Otendag hör till och det var glada sorl i luften när våra damer bänkade sig vid kaffebordet och njöt av Desireés goda bakelser till kaffet. Styrelsen som är vår arbetskommitté fick många tack för en lyckad och minnesvärd eftermiddag. Havet glittrade i silver när vi lämnade Flundreviken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!