Månadsmöte SPF Wisborg

Föreningsliv2024-04-19 03:00

Månadsmöte SPF Wisborg SPF Wisborg hade månadsmöte tisdagen den 16 april i Tjelvarkyrkan. Ordföranden Göran Waldt hälsade oss välkomna. Bibliotekarierna Caroline Asserlund och Henrik Ramberg berättade om vad biblioteken på Gotland kan erbjuda oss låntagare. Det finns 10 st bibliotek på Gotland varav Visby har 3 st- Almedalen och Gråbo och Korpen. 
Alla som bor på Gotland har tillgång till allt vad biblioteken kan erbjuda. Bibliotekslagen fastslår att biblioteken ska främja läsning, kunskapsspridning och fri åsiktsbildning.
Biblioteken kan även arrangera andra evenemang.
En undersökning visade att många inte använde biblioteken. Information som når många behövs. Vi fick en folder med information om allt biblioteken kan erbjuda, låna en surfplatta och få hjälp att använda den, få E-böcker, ljudböcker och tidskrifter till sin mobil samt få hembesök genom ”Boken kommer”.
Gotlandica är en lokal samling som innehåller sockenböcker, tidskrifter och tidningar med lokal anknytning. 
Efter sommaren ska biblioteket även kunna låna ut filmer, via Cineasterna. Länk på Almedalsbibliotekets hemsida.
De ekonomiska bidragen har inte ökat på många år vilket innebär att pengarna till bidragen sjunkit i värde. En svår ekonomisk situation för biblioteken.
Efter informationen kom det många frågor från deltagarna som alla besvarades tydligt. Åhörarna var mycket nöjda och ordförande Göran tackade Caroline o Henrik för information vi fått samt informerade om en eventuell höjning av medlemsavgiften centralt år 2025 samt om det kommande mötet den 23 maj då det blir lunch catering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!