20-årsjubilerar med landets största scooterträff

 Även om klubben heter Visby Vespa club är det hela öns Vespaklubb.

Även om klubben heter Visby Vespa club är det hela öns Vespaklubb.

Foto: Peter Daun

Föreningsnotis2024-01-05 03:00

Vespa!
Visst klingar namnet spännande. Italiensk fulländad design och njutning.
Visste du att Visby Vespa Club nu firar 20-årsjubileum och att klubben nästa år arrangerar Sveriges största scooterträff?
Den 16-18 augusti 2024 fylls gotländska vägar med scooterister vilka deltar i Swedish Scooter Run - ett nationellt evenemang som Visby Vespa Club står som arrangör för i samarbete med Svenska Scooterklubben. Kanske ett 100-tal scootrar (mestadels Vespor) och säkert ett par hundra personer kommer att delta. Det blir körning och tävling runt ön (inte köra fortast, utan en kyrkkörning) och körning i kortege, gymkhana (en tävling i precisionskörning), grillkväll, bankett med dans, utställning med mera. Basecamp blir Kneippbyn Resort.
Arrangemanget är en fjäder i hatten för Visby Vespa Club som nu alltså 20-årsjubilerar och är en av Sveriges största klubbar. Under åren har tävlingar genomförs och många spontankörningar gjorts. Till och med en resa till Italien och Vespans hemstad Pontedera har gjorts. Alla medlemmar delar intresset för i synnerhet äldre italienska scootrar och italiensk mat, dryck, design och annan italiensk kultur. På nationaldagen brukar klubben köra kortege genom Visby. Då kör alltid Vesporna först, sedan kan även andra skotrar såsom Lambretta få hänga med, men de måste alltid köra efter Vesporna…:-). Ofta träffas vi över en kopp kaffe i klubblokal vid Visby flygplats. I klubblokalen kan vi även meka med de mekaniskt geniala och vackra skönheterna.
Under åren har klubben haft fyra ordförande: Roland Almquist. Mia Stuhre, Bengt Jönsson och nu Peter Daun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!