PRO Tingstädes årsmöte i Stenkyrka Folkets hus

Ordf. Sven Eriksson tackar  Kjell Pettersson för lång tid som kassör.

Ordf. Sven Eriksson tackar Kjell Pettersson för lång tid som kassör.

Foto: Sylvia Hedin

Föreningsnotis2023-03-03 10:00

Stormen ”OTTO” röt runt knuten och regnet skvalade, men till Stenkyrka Folkets hus hade ett 30-tal pensionärer trotsat vädrets makter och kommit till PRO Tingstäde med omnejds årsmöte.
Vi startade mötet med en tyst minut för en medlem som inte finns bland oss längre.
Till ordförande för mötet valdes Per-Olof Karström Slite PRO, sekreterare Lilian Stenman PRO Tingstäde. 
Vår kassör Kjell Pettersson avtackades med PRO:s förtjänsttecken och en blomma. 
Nyvalen för året är ny kassör, fyllnadsval i styrelsen, revisorer, friskvårdsombud, och en trivselgrupp.
Under året som gått har vi haft 118 st sammankomster. Vi har fått mycket med information på våra möten, tema beredskap, skogsmysterier på Dämba, om hälsa och rörelse, utforska folkdansens finurliga steg. Musik o allsång. 
Under året så hade vi läsecirkel där Eva Sjöstrand gästade oss. Och vi hade en jätterolig cirkel om blomdekorationer, där Boy Larsson guidade oss, att med enkla knep kan det bli vackra prydnader. 
Ja vad gör en pensionär a la 2022? Spelar Boule då vårens blåsippor har kommit ut och under höst och vinter spelas det bondtolva och Bräus. 
På pensionärernas nationella friluftsdag så testade vi kast med väska, men kvinnorna höll hårt i sina väskor så det blev inte så populärt. Mölki och kubb prövades också. Åke Stenman introducerade ”gåfotboll”. 
När vi tittar bakåt så har vi varit mycket aktiva under år 2022. Men om man inte orkar eller kan göra några aktiviteter, så är man välkommen att bara umgås. Vi ser fram emot ett nytt år där vi trivs och har kul tillsammans.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!