Välbesökt räkfrossa i Västergarn

Härligt buffébord

Härligt buffébord

Foto: Håkan Nordenberger

Föreningsnotis2023-10-20 10:00
När mörkret smugit sig in runt knutarna vid Västergarns Hembygdsgård denna fina höstkväll, bjöd festkommittén in till en Räkfrossa. 47 sockenbor och utomsocknes hade hörsammat vår inbjudan - mycket glädjande!
Alla välkomnades i ljuset av tända marschaller på gården, vilket spred både värme och ombonad trivsel!
Väl inomhus i den tidigare skolsalen stod två långbord uppdukade och vackert dekorerade med krasseblommor i höstfärger samt ett flertal tända ljus.
Det välfyllda buffébordet var uppdukat med stora skålar fulla med färska räkor direkt från Västkusten, ljuvlig aioli, Västerbottenpajer, Brieost, Vindruvor och Baguette - allt smakade förträffligt enligt våra gäster som såg ut att trivas mycket bra - stämningen hela kvällen var verkligen på topp!
Frågesporten om Västergarn - Årets Socken 2023 - samt lotteriet, rönte också stor uppskattning. Kvällen avslutades med kaffe och hembakad chokladkladdkaka!
Först vid 23-tiden gick de sist gästerna och vi i festkommiten med våra fruar kunde pusta ut efter en intensiv kväll, vi kunde tillsammans konstatera att det är väldigt tacksamt och trevligt att ordna och genomföra kvällar som denna, då de boende i Västergarn med omnejd, alltid är så generösa med beröm och uppmuntran till att vi ska med fortsätta dessa ”trivselkvällar” och det tackar vi för!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!