Wisby Bollklubbs gåsmiddag

Kvällens samtliga pristagare i golf och varpa.

Kvällens samtliga pristagare i golf och varpa.

Foto: Bertil Westberg

Föreningsnotis2023-12-06 03:00
145-åriga Wisby Bollklubb har avnjutit sin traditionella gåsmiddag på Joda Bar & Köks restaurang i Visby hamn. 30-talet medlemmar hade hörsammat inbjudan som lika traditionellt även erbjöd svartsoppa på menyn. Ett stort tack till Johanna med personal på Joda som servade oss med en mycket god 3-rätters meny med svartsoppa, gås och äppelkaka.
Ordföranden Anders Mattsson hälsade välkommen medan kvällens ceremonimästare Sven-Åke Jörneberg sedan såg till att gästerna trivdes under mycket prat.
Vid det efterföljande kaffet följdes också traditionerna med lotterier samt tipsfrågor denna gång signerat Nils-Åke Johansson. Frågorna som i första hand hade karaktär av bowling var kluriga och bäst var Inger Mattsson med åtta rätt, som därmed blir den som komponerar nästa frågetävling.
Lennart Landin delade ut golfpriser (se bild!) till från vänster Lars-Erik Björnlund, Åke Hallgren, Lennart Landin, Berit Olsson och Solveig Mattsson och i varpaledaren Gösta Westergrens frånvaro, delade sekreterare Bertil ut penningpriser till varpakastarna från vänster Tage Svanborg, Evert Olsson och Rolf Burgesäter. Anders Dyplin, Bo Jacobson och Ulf Godman får sina penningpriser vid senare tillfälle.
Så klart utbringades det under kvällen också det tvåfaldiga ”wisbybollkubbistiska” levernet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!