– Det känns fantastiskt kul, säger Robin Stenström på väg hem till Gotland igen efter segern.
Tillsammans med Ebba Erixon och Rasmus Martis vann han regionfinalen av tävlingen Unga Ekokockar. Det är elever i årskurs två från olika restaurangskolor som deltar i tävlingen.
Ett andra lag från Visby, med Wilma Österholm, Elin Petersson Wallén och Julia Wiman, har fortfarande chans att även de nå den stora finalen.
Luqaz Ottosson, prisad kock som jobbat på flera restauranger på Gotland, har varit coach till eleverna.
– Det har varit mycket förberedelser och de har fått nöta rätterna om och om igen.
Tävlingen går ut på att först kvala in med en planerad trerättersmeny och sedan laga den på plats inför en jury. Maträtterna ska ha ett hållbarhetstänk rakt igenom. Eleverna från Gotland valde därför i huvudsak gotländska råvaror men även ekologiska produkter från annat håll.
Den vinnande menyn bestod av:
Förrätt: Minipizzor med rödbetor, äpple och ramslökspesto. Till det en sallad på morot och fänkål.
Varmrätt: Innanlår från dovhjort, mandelpotatis, puré på jordärtskocka, bakad purjolök, salmbärssky och kejsarhattsvamp.
Dessert: Rödbetssorbet med yoghurtmousse och lakritsmaräng. Till det serverades äppelgelé och äppelflarn.
LÄS MER: Unga talanger tar hjälp av prisad kock
Den stora finalen hålls i september.