Inga Larsson
Tillsammans med sin bror Karl-Erik växte hon upp vid Heffride i Burs. Inga gick på Hemse Folkhögskola 1937. I tidig ålder tog hon körkort vilket var ovanligt vid den här tiden.
Tillsammans med Valter Larsson från Gullgårda i Rone ingick hon äktenskap 1940. Makarna bosatte sig därefter i Vibble och familjen utökades med fem barn.
Inga och Valter var mycket engagerade i bygdens föreningsverksamhet främst inom bygdegårdsföreningen och Röda Korset. Inga drev "Vibblekiosken" i många år fram till sin pensionering.
På somrarna ägnade sig Inga åt uthyrning av stugor hemma på tomten till turister.
Makarna var intresserade av andra kulturer och gjorda många utlandsresor tillsammans.
Maken Valter gick bort 1990 efter ett 50-årigt äktenskap tillsammans.
Inga var engagerad i kyrkorådet och var under tid kyrkvärd i Västerhejde församling.
Hon var en glad person med humor och med glimten i ögat, som gärna sa "hellre en god historia än en tråkig sanning".
Inte utan en viss stolthet nämnde hon att de första vindkraftverken på När uppkallades efter hennes mormor och morbror "Liven och Livens Johan".
Då Inga blev ensam läste hon mycket och besökte ofta bokbussen. Hon var också var med i bokcirkel i Vibble , deltog i slöjdgruppen på Vibble gård och var engagerad i PRO.
Den stora barnaskaran ville hon gärna ha omkring sig, skaran som efter hand utökades med barnbarn och barnbarnsbarn. Barnen uppmuntrade hon till ett fritt tänkande och att ingenting var omöjligt. Hon var mån om att barnen skulle utbilda sig.
På hennes 92-årsdag den 16 augusti, som hon firade i hemmet i Vibble, var barn, barnbarn och barnbarnsbarn samlade för att fira hennes födelsedag med mycket sång och musik.
Inga var en person med enorm livslust och stark livskraft som hon höll fast vid in i det sista.
Närmast sörjande är barnen Britt-Marie Serrander, Eskilstuna, Inger "Peggan" Westerholm med make Håkan, Eskelhem, Christina Wahlström, Nacka, Lars Tell med maka Birgitta, Vibble, Pär Tell med maka Ann, Visby , barnbarn och barnbarnsbarn samt kusin Märta och brorson Roland med maka Eva.
Bertil Neogard Halsgårde i Ardre, har efter ett långt och rikt liv stilla insomnat. Han var vid dödsfallet äldst i Ardre - född 1912 .Han föddes och växte upp vid Halsgårde och blev bosatt där hela livet med sin tvillingbror Alvar som närmaste granne. Alvar avled 2000.
Efter att Bertil gjort militärtjänsten vid KA3 i Fårösund blev han anställd där som mekaniker och under åren han arbetade där så cyklade han mellan hemmet i Ardre och arbetet i Fårösund.
Han hade familjen i Ardre då han gift sig med Ebba f. Neogard 1934. Från omkring 1950 och under ett kvarts sekel framåt arbetade han vid Postverket, första tiden körde han post med cykel och moped i ett mindre distrikt men från 1962 och fram till pensioneringen körde han lantbrevbärarlinjen över ett större område, Ardre, Alskog och Garda bland annat. Arbetet som brevbärare har hos Neogards gått i arv då både Bertils morfar och far varit det innan Bertil.
Bredvid sin tjänst vid posten har Bertil också under 37 år varit en mycket omtyckt klockare i Ardre församling - klockarparet Bertil och Ebba fick ofta beröm för Ardre välskötta kyrka och kyrkogård.
Bertil var musikalisk och ett stort intresse var sång och musik och tillsammans med sin maka sjöng han i Garde Pastoratskör under många år och han spelade också fiol i Ardre Stråkkapell där också bland andra hans bror Alvar och David Ahlqvist var medlemmar.
Han har varit aktiv i Ardre Hembygdsförening där han varit medlem sedan den bildades år 1935 och Bertil var också en av eldsjälarna som var med om att starta upp det gamla sojdet i Ardre. Bertil trivdes i naturen, tyckte mycket om fåglar, blommor och fiske.
Efter att makan Ebba avlidit 1997 sörjes han närmast av sonen Jan-Eric med Viviann i Visby och sonhustrun Svea Neogard också bosatt i Visby samt barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!