KARL-GUSTAV PETTERSSON
Han var född och uppvuxen vid Bottarve i Fröjel och bosatte sig i Sanda i slutet på 60-talet.
Han har varit anställd vid Gotlands kommun reningsverket och vattenverket i Klintehamn. För bara ett par år sedan fick han pension och fick ägna sig åt sitt stora fritidsintresse fiske. Karl-Gustav hade sina båtar vid Valbybodar i Fröjel och var där bara några dar innan han blev sjuk och tjärsmorde en båt.
Jakt och lerduveskytte var andra intressen och föreningar han tillhörde var Klinte-Fröjel hembygdsförening och Klinte skytteförening.
Närmast sörjande är sambon Vaula Löfgren i hemmet och systern Evy Johansson i Eskilstuna samt syskonbarn med familjer.
Tore Melin, Havdhem, har hastigt avlidit i hemmet 66 år gammal. Han var född vid Burge i en syskonskara på fem och har hela livet bott på gården vid Burge som han övertog efter sina föräldrar.
Där hade han en egen byggrörelse och på gården bedrev han fårskötsel. Tore har också i unga år arbetat i blomsteraffär som en duktig dekoratör.
Närmast sörjande är makan Sonja född Boberg i hemmet och sonen Tommy med sin son Noel samt syskonen Sune Melin, Valborg Nyström, Gunvor Hansson och Evy Klinth med familjer och svågern Ove Boberg.
Bengt Lindell har som tidigare meddelats avlidit den 18 juni.
Med obrutet intellekt och humorn i behåll nådde Bengt den aktningsvärda åldern av 91 år.
Han sökte anställning 1932 som volontär vid dåvarande I27. Han utnämndes till sergeant 1941, fanjunkare 1953 samt kapten i reserven 1972.
Med Bengt Lindell går en av de allra sista på kasernen bosatta underofficerarna bort.
Han blev tidigt specialist på de tunga vapnen granatkastare och kulspruta. Under många år var Bengt lägerchef på FBU:s kursgård vid Svens på Fårö och tillika en mycket populär och omtyckt hemvärnsinstruktör runt hela ön.
Som kulturellt intresserad startade han under tidigt 1950-tal underofficerskårens konstcirkel till glädje även för Guta-konstnärerna, köplusten var ju stor.
Dessutom var Bengt en utomordentlig historieberättare som förgyllde mängder av träliga och jobbiga manövernätter.
Inte minst har Visborgs Skytteförening mist en av sina legendarer från de stora gevärsskytteåren på 1940- och 1950-talen.
Vid mängder av vårsöndags-morgnar var samlingen stor på 300-metersvallen för träning och tävling, men inte minst för att livas upp av Bengts förklaringar och kanske bortförklaringar av de sista ståskotten.
En av det gamla regementets och skytteföreningens färgstarkaste personligheter har gått ur tiden.
Medkänslan med hustrun "Timpen" och sönerna Bengt-Göran och Bosse med familjer är stor.
För kamraterna och skyttarna
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!