Kunskapspriset till Vetenskapsradion

Gotland2005-10-24 06:00
Sveriges Radios vetenskapsredaktion har tilldelats Nationalencyklopedins kunskapspris på 250 000 kronor, "för att redaktionen under lång tid har försett svenska folket med inträngande, spännande och ofta vardagsnära kunskap om vad som händer inom hela det vetenskapliga fältet".
- Vi är väldigt glada. Det är kul att få bekräftelse på att vi gör bra program. Radio kan kännas som ett flyktigt medium, som tar slut när vi lämnar studion. Nu har vi fått bevis för att det inte är så, säger Lena Nordlund, redaktionschef Vetenskapsradion.
Juryns motivering lyder: För att redaktionen under lång tid har försett svenska folket med inträngande, spännande och ofta vardagsnära kunskap om vad som händer inom hela det vetenskapliga fältet. Redaktionen lyckas ständigt framställa de vetenskapliga nyheterna på ett mycket pedagogiskt och intresseväckande sätt, bland annat genom att ställa genomtänkta och kloka frågor till vetenskapsföreträdarna och dessutom ge dem tid att berätta utförligt om de vetenskapliga nyheterna.
- Det här är också ett viktigt pris för Sveriges Radio som företag. Det befäster vår roll som kunskapsföretag och vår stora trovärdighet hos publiken, säger Andreas Miller, redaktionschef SR Samhälle/Vetenskap.
Redaktionen fick priset i kategorin offentlig verksamhet. Det delas ut i ytterligare fyra kategorier. Kunskapspriset instiftades av NE Nationalencyklopedin AB 2002. Priset kan delas ut till en enskild person, en grupp eller en verksamhet.
Avsikten är att höja kunskapsnivån i Sverige och pristagarna ska som kunskapsspridare vara goda förebilder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om