Gotländsk öl prisad i Norge

I helgen fick Gotlands bryggeri ett fint pris för sin Wisby Pils. Erik Broström var där: "Kul att den fick lite renässans."

14 februari 2017 20:06

Under Bergen Whisky & Beer Festival 2017, i Norge, utsågs Wisby Pils till den bästa Skandinaviska ölen.

– Man brukar göra så på mässorna, att besökarna får lämna in röstsedlar om vilken öl de gillar bäst. Det finaste priset är mässans bästa öl och det näst finaste är bästa Skandinaviska öl som vi fick.

Det berättar Erik Broström som ofta med på olika sådan här event och marknadsför produkterna, och han var även med under mässan i Bergen.

– Det var kul att det var just Wisby Pils som fick vann. Det är vår näst äldsta produkt så det är kul att den fick lite renässans, men det är lite så att klassisk öl har blivit populärt igen. Det är fortfarande nya, häftiga smaker som slår men många söker sig tillbaka till den klassiska ölen, säger Eriks Broström.

Vad betyder ett sådant här pris?

– Dels är det roligt att man som representant är på plats känner man har gjort ett bra jobb. För företaget är det en bekräftelse på att man gör rätt och har produkter som är internationellt gångbara. Och det betyder jättemycket för vår norska representant som säljer produkterna från Gotlands bryggeri.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa