Han blev Årets eldsjäl på Gotland

Allan Båtelsson blev den som för första gången någonsin fick ta emot priset Årets eldsjäl på Gotland. "Det är en stor ära", säger han.

17 januari 2017 16:01

Allan Båtelsson, 60 år, blev under tisdagen utsedd till Årets eldsjäl på Gotland 2017. Priset är nyinstiftat och delades för första gången ut under inspirationsdagen 92 möjligheter på Wisby strand.

Han har i över 40 år varit verksam inom föreningslivet och är nu ordförande för Knutpunkt Hemse. De övriga två nominerade var Linda Lidholm, Fårösund, och Torsten Bäckstrand, Östergarn.

– Det är en stor ära. Det är första gången priset delas ut och då blir det lite extra skoj när det är första gången, säger Allan Båtelsson om priset.

Var hämtar du din drivkraft i från?

– Det är olika frågor som inspirerar, det är det som gör att det blir skoj att försöka vara med och påverka.

Allan Båtelsson säger att han är stolt över vad Knutpunkt Hemse uträttat under de fyra år som utvecklingsbolaget funnits.

– Man är med och påverkar hur Hemses omnejd ska vara med och utvecklas. Om det inte är en utveckling, då är det en avveckling, säger Allan Båtelsson.

Vad är du mest nöjd med över vad ni uträttat?

– Det har varit lite förändringar med olika saker, det som har varit mest intressant är de projekt som vi kört. Till exempel generationsskifte-projektet som vi kört som la lite grund för utvecklingen kring Hemse. Det var ett projekt som tittade på alla företag som hade ledare som var 45 år eller äldre, då tittade man på vad som kunde göras för att inte lägga ner företaget. Det blev lyckat, säger Allan Båtelsson.

Ger det här ny energi?

– Uppmärksamhet gör alltid att man får ny energi och orkar arbeta lite till.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa