Han blev Hela Gotlands Hjälte

På onsdagkvällen delades för första gången priset Hela Gotlands Hjälte ut.

24 februari 1916 15:34

Priset delades ut under onsdagkvällen i Vinterträdgården på Clarion Hotel Wisby, och inför en jublande publik fick Jonas Laveryd ta emot det helt nyinstiftade priset Hela Gotlands Hjälte. Jonas Laveryd nominerades av ett flertal personer för sin insats när han räddade en bebis som fallit i vattnet i Visby hamn i höstas. En insats som uppenbarligen föll Helagotland.ses läsare i smaken då de röstade fram honom som vinnare med hela 44 procent av rösterna.

Vinnaren själv var smått chockad efter att han fått ta emot priset ur händerna på Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

– Jag trodde själv inte att jag skulle få priset. Jag trodde att August skulle få priset, det han gjorde var helt otroligt. Sedan är de andra väldigt värdiga vinnare, säger Jonas Laveryd.

Under kvällen fanns även de övriga fyra kandidaterna till att bli Hela Gotlands Hjälte på plats i Vinterträdgården, och Linda Todd, August Söderlund, Moa Lindqvist och Janne Eriksson hyllades alla stort av publiken.

– Det är fem fantastiska finalister som vi har hyllat här i kväll. Jonas Laveryd är en ytterst värdig vinnare, men de övriga fyras insatser får inte förringas. För mig är samtliga vinnare, och det känns otroligt kul att vi får chansen att hylla dem på det här sättet, säger Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

Kommer priset att komma tillbaka nästa år?

– Ja, Hela Gotlands Hjälte är tänkt att bli ett årligt återkommande pris, så förhoppningsvis står vi här nästa år igen och hyllar några välförtjänta hjältar.

Det här är Hela Gotlands Hjälte:

Hela Gotlands hjälte är Helagotland.se:s nyinstiftade pris som delas ut i samarbete med trygghetspartnern Länsförsäkringar Gotland, Destination Gotland samt Clarion Hotel Wisby. Prsiet ska gå till någon som som gjort något osjälviskt och uppoffrande för någon annan.

Allmänheten fick först nominera sina egna hjältar, och därefter valdes fem finalister ut av en jury bestående av Mats Pettersson, redaktionschef på Helagotland.se, Ayman Aboulaich, Gotlandspolisen, Mariette Nicander, vd på Länsförsäkringar Gotland, Johan Lindvall, försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland, Sanna Kleven, vd på Clarion Hotel Wisby samt Henrik Swedborg, ambulanssjuksköterska.

I ett sista skede fick Helagotland.ses läsare rösta på sin favorit av de fem finalisterna, och den med flest röster fick på onsdagen ta emot priset.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg