Hon blev Årets eldsjäl

Anna Hansson i Halla är Årets eldsjäl på Gotland. Hon överraskades med utmärkelsen under konferensen ”92 möjligheter” på Wisby strand.

15 januari 2019 20:55

Hon är verksam i styrelsen för Halla sockenförening och har, tillsammans med övriga ledamöter, utvecklat socknens bygdegård som en bas för aktiviteter i hela närområdet.

När Anna Hansson tillkännagavs som vinnare, inför storpubliken på Wisby strand, hade hon först svårt att finna rätt ord:

– Oj, jag är jätteglad... Hedrad... Det känns stort. Wow!

Men som nominerad i förväg hade Anna Hansson ändå förberett ett tacktal, utifall att:

– Jag läste om ordet eldsjäl, att det är att vara entusiastisk och brinna för saker. Och idéer har jag ingen brist på, men då måste det finnas människor runt omkring som också tror på dem och vill jobba med dem. I Halla har vi en helt bunt med eldsjälar som vill sätta socknen på kartan och värna bygdegården. Det finns många kompetenser och mycket kunskap – och så har vi väldigt kul ihop. Tack alla duktiga medlemmar och Hallabor för allt ni gör!

Halla är en metropol i smått, vad gäller saker på gång. Bara i februari bjuds ett spännande program, vad sägs om skrivarcirkel, grundkurs i stickning och motionsdans, allt i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan. Det bjuds också en Elvis-afton med rockikonens musik i fokus.

Anna Hansson är en person med energi, duktig på att nätverka, lyder juryns motivering. Förutom äran belönas hon med 5 000 kronor att använda till ytterligare utveckling av socknen.

– Pengarna kommer att gå till något som blir användbart och synligt i vår fina socken, var pristagarens något hemlighetsfulla kommentar till detta.

Så jobbar vi med nyheter
Magnus Ihreskog,Simon Bendelin