Hon ska runda Gotland på 14 dagar

Linda Lindgren beger sig tillsammans med sin löparvagn snart ut på äventyr. I sommar springer hon cirka 600 kilometer på 14 dagar – runt hela Gotland.

3 mars 2019 10:23

Linda Lindgren är minst sagt erfaren på långa distanser. Efter att ha sprungit sitt första millopp för fem år sedan har hon sedan dess bland annat genomfört en Svensk klassiker och i fjol blev det bland annat 30 mil cykel och 30 mil löpning från Stockholm till Göteborg.

– Efter Stockholm-Göteborg blev jag taggad för en ny utmaning och att testa någonting jag aldrig hade gjort tidigare. Jag har aldrig besök Gotland så det passade perfekt. Det blir en härlig turistlöpning, du får kanske kalla det en 40-årskris, skrattar Linda Lindgren.

Till vardags bor hon i Stockholm och arbetar som verksamhetschef inom hemtjänsten. Efter sitt senaste äventyr ansökte hon och kom in på "Adventure Academy". En utbildning där man en dag i veckan får lära sig om friluftsliv och hjälp i förberedelser till ett äventyr.

Den nya resan startar 20 juni. Då springer hon med all packning på en löparvagn som innefattar tält, gaskök och extra kläder. Det största hindret tror hon blir att klara sig helt själv.

– Svårigheten är inte distansen, hur kaxigt det nu än låter. Det blir att vara helt själv i sina beslut och vara helt självständig. Det krävs mycket planering kring till exempel var jag kan fylla på vatten och handla mat. Jag är inte heller tältat så mycket, men har fått testa det genom utbildningen, säger hon.

Under hela äventyret startas en insamling till Stiftelsen Mind som arbetar med psykisk ohälsa hos unga.

– Min dotter sa att om jag skulle göra det här skulle jag starta en insamling. Vi bestämde oss tillsammans för Mind. Det är ett viktigt område som berör många, säger Linda Lindgren.

Du kan följa hennes resa här!

Det innefattar En Svensk klassiker

Engelbrektsloppet 60 km eller Vasaloppet 90 km, skidor.

Vätternrundan, cykel, 300 km.

Vansbrosimningen/Öppen Älv 3000 meter, simning.

Lidingöloppet, 30 km, löpning.

Källa: ensvenskklassiker.se

Så jobbar vi med nyheter
Filip Magnusson