Gutamålsgillet höll på lördagen sitt 72:a årsmöte sedan föreningen grundades 1945.
– Vi är 140 personer på årsmötet i dag och vi väljer in 50 nya medlemmar, det är inte illa! säger Tommy Wahlgren, ordförande i Gutamålsgillet.
Totalt har gillet nu cirka 600 medlemmar, vilket är en ökning.
– Det roliga är att vi sänker medelåldern, från 71 till 70 år. Vi är glada att vi kan engagera lite yngre personer också, fortsätter han.
Språkvetaren Rasmus Lund, 28 år, är en av dem som drar ner medelåldern. På lördagen valdes han in som ledamot i styrelsen.
Han har lärt sig gutamål i vuxen ålder, den teoretiska vägen.
– Jag har lärt mig genom böcker och genom att prata och sms:a på gutamål. Jag tycker att det är en del av min identitet som gotlänning och eftersom jag är intresserad av språk så kändes det viktigt att lära mig det, berättar Rasmus Lund.
Han är specialiserad på de nordiska språken.
– När jag lärt mig isländska så kändes det självklart att även lära mig gutamål.
Under årsmötet presenterades ytterligare en nyhet. Tommy Wahlgren inledde årsmötet med en spaning kring butikernas skyltning på Adelsgatan och konstaterade att engelskan tar över vår närmiljö. Som motkraft till denna utveckling vill därför Gutamålsgillet uppmuntra företag som använder gutamålet kommersiellt genom att instifta ett nytt pris.
– Vi vill prisa ett företag som säljer på gutamål. Priset ska delas ut under gutamålets dag i november, så nu är det upp till er att nominera, sa han till medlemmarna på mötet.