"Kommer minnas tiden här med stolthet"

Efter 18 år vid Uppsala universitet går Therese Iveby Gardell nu vidare till ett större uppdrag. Från och med augusti kommer gotländskan pendla till en ny del av landet.

9 maj 2019 10:15

Therese Iveby Gardell har i fem års tid varit biträdande universitetsdirektör vid Uppsala universitet. Sammanlagt har hon samlat på sig 18 år vid universitetet och Campus Gotland. I augusti är det däremot dags för henne att bredda sina vyer. Då blir hon universitetsdirektör vid Linnéuniversitet i Växjö.

– Jag har jobbat här i nästan arton år och känner mig redo för ett nytt steg och större ansvar. Det är rätt tid i livet, säger Therese Iveby Gardell.

Det hon framför allt ser fram emot med den nya tjänsten är att sätta sig in i en ny kultur och ett nytt lärosäte, samt att få ett större ledningsansvar. Samtidigt säger hon att erfarenheterna vid Uppsala universitet och Campus Gotland ligger henne varm om hjärtat.

– Jag har gått till jobbet med glädje och engagemang i arton år. Jag kommer minnas tiden här med stolthet, säger hon.

Jobb-bytet kommer däremot inte att leda till någon flytt, utan precis som hon har gjort under åren vid Uppsala universitet så kommer hon att fortsätta pendla från Gotland.

– Det finns inget bättre ställe att bo på än Gotland, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
Emelie Stenqvist