Lekfullt och blodigt allvar på familjedag

Under lördagen arrangerades den årliga familjedagen på Kneippbyn i Gotlands Medias regi. Skratt lek och glada barn blandades med tuffa uppgörelser i såväl bombentävlingen som i Gotland Superstars.

18 augusti 2019 19:55

Det var tuff konkurrens under lördagen, och inte bara i de tävlingar som arrangerades, utan även om barnfamiljernas tid. I år sammanföll den traditionsenliga familjedagen på Kneippbyn med flera andra avslutningsevenemang som lockade Gotlands familjer ut ur huset. Trots detta tog sig ett tusental personer till sommarlandet för att njuta av sista dagen för säsongen.

Familjer passade på att åka trampbåt, svalka sig i vattenlandet och såklart se på pippiteatern. Under dagen gick även tävlingen Gotlands Superstars där fyra av våra idrottslag gjorde upp i en jämn mångkamp.

I den prestigefyllda bombentävlingen var det jämn kamp. Och en som laddat hela förmiddagen inför tävlingen var Jesper Alvermark.

– Jag kan bara visualisera mig som vinnare. Jag har övat hela förmiddagen säger han innan han går upp för första hoppet.

Och det var träningstid väl spenderad. För när den hårda domaren Mats Pettersson levererade resultatet efter tävlingen stod Jesper som segrare. Mycket tack vare att han med sin inövade teknik lyckats slunga iväg oräkneliga liter vatten och totaldränka en ivrig lokalreporter som försökte ta bra bilder på tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter
David Skoog