Johan Lindvall och Björn Gebenius övertog nyligen verksamheten Sudersand resort från sina föräldrar. Sedan dess har restaurangen alldeles intill semesterbyns reception, som tidigare varit bland annat pizzeria, renoverats.
När den snart öppnar igen för sommaren är det under namnet Todo Krog – och det är en stjärnkock i mer än en bemärkelse som ska styra i köket på restaurangen. Walid Issa har bland annat arbetat på krogarna Le rouge och Prinsen i Stockholm.
Förra sommaren arbetade han som köksmästare på Leva Kungslador, och i år återvänder han till Gotland efter att ha blivit förälskad i maten och naturen.
"Mat från hela världen". Så beskriver Walid Issa Sudersand-restaurangens kommande meny.
– Det ska inte vara någon vanlig turistmat. Jag vill servera riktig mat.
Sushi, paella och fisk och – så något gotländskt, såklart. Men exakt vad som ska andas Gotland på resturangens meny har han ännu inte bestämt sig för, men det lutar åt lamm.
Walid Issa planerar att anställa fem eller sex kockar, samt lika många servitörer.
Efter sommaren är planen att fortsätta ha helgöppet, och kanske till och med året runt.
– Jag vill driva den här restaurangen i minst tio år. Första två åren kommer vi inte kunna tjäna så mycket pengar, utan det handlar mest om att bygga upp en kundbas i början, berättar Walid Issa.
Restaurangen vid Sudersand resort öppnar för säsongen i juni.
Björn Gebenius, en av två ägare till Sudersand resort, berättar att förhoppningen är att från och med nästa år hålla restaurangen öppen från första april till och med sista oktober.
– Det är vår förhoppning, sen får vi se hur det blir, säger han.
Vad tycker du om att ni får dit Walid?
– Det känns jättebra. Han är vass på att laga mat och det känns som en jättebra värvning, säger Björn Gebenius.