Lars-Erik Lingström Rättvik har avlidit i en ålder av 93 år. De närmaste är barnen Kajsa och Peter med familjer, sonen Mats, avliden sonen Anders familj samt livskamraten Ingrid Roxström. Lars-Erik Lingström föddes i Fide på Gotland där hans far var mejerist. När nytt mejeri byggdes i Vansbro i Dalarna anställdes han som chef för mejeriet.
En dag hände något som blev epokgörande för Lasse. Frälsningsarméns scoutkår i Vansbro arrangerade en offentlig presentation av scouting för eleverna i skolan. Lasse blev intresserad men fadern ville att han skulle tillhöra samma trossamfund som han gjorde och sa nej. Lasse använde alla argument för att övertala fadern, han bad bland annat att fadern skulle samtalade med min far för att få förklarat vad som innefattades i scoutverksamheten. Familjen drabbades av sorg när fadern Johannes avled i relativt unga år. Fru Lingström och barnen flyttade tillbaka till Gotland och bosatte sig i Visby. Där fortsatte Lasse med scouting och därtill kom han med i Frälsningsarméns hornmusikkår. Lasse avancerade inom scoutrörelsen och blev med tiden utrikessekreterare för FA.s scoutförbund. Efter studentexamen i Visby studerade han vid Uppsala universitet där han snart blev ansvarig för Gotlands nation. Lasse var litterärt begåvad och ville ägna sig åt journalistik. Han praktiserade vid tidningen Stridsropet och blev senare presschef för Rädda Barnen och Svenska FN-bataljonen i Gaza. Han ingick äktenskap med Brita Janson från Borlänge och i familjen föddes barnen Kajsa, Anders, Peter och Mats. Hans erfarenheter av scouting gjorde att han utsågs till presschef för världsscoutrörelsen som hade sitt säte i Ottowa i Kanada. Efter några års tjänst där blev han presschef för Stockholms lokaltrafik (SL) och Statens Järnvägar (SJ). Hans sista aktiva tjänst utförde han som chef för Svensk Internationella Pressbyrån som förmedlar nyheter på en mängd språk. Trots krävande arbetsuppgifter var han i stånd att vara aktiv inom Frälsningsarmén. Han spelade i Stockholms sjunde kårs musikkår och var medlem av ett par sångbokskommittéer. Han var en driven översättare och tolk. Han skrev flera sångtexter och gav de engelska texterna i många sånger svensk text. Tillsammans med Sture Petersson skrev han diktverket "Frälsningssoldaten vid himlens port" efter en målning i de gamla dalmålarnas stil av Bengt Engman i Vansbro. I den musikhistoriska gruppen var han ordförande några år och strax före sin död fick han läsa det femte bandet av de musikhistoriska böckerna där han själv medverkat med en artikel.
Lars-Erik Lingström var rastlös och ivrig, väl bevandrad i litteraturens värld men mycket rädd för att framträda med bild eller namn. Han använde därför gärna psedeonymer i stället för eget namn. Han var både gotlänning och dalkarl och bodde i Rättvik senare år sedan han efter hustrun Britas död förenades med Ingrid Roxtröm.
Till minne av Lars-Erik Lingström
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!